Asuminen
Asunnottomalle tietoa Y-säätiöstä
Esimerkkejä kuntien palveluista ja ohjauksesta asunnottomille tai asunnottomuuden uhan alla oleville ihmisille.
Tarjoaa neuvontaa ja vertaistukiryhmiä ihmisille, joiden terveys on kärsinyt asunnossa olevien kosteus- ja homevaurioiden tai muiden haittojen vuoksi.
Tukiasumista rikostaustaisille
Tarjoaa tuettua asumista asunnottomana vankilasta vapautuneille ja vapautuville pääkaupunkiseudulla.
Kuluttajaliiton asumisneuvonta
Tarjoaa neuvontaa huoneenvuokrasuhteisiin liittyvissä kiistoissa vuokralaisille ja vuokranantajille, asunto-osakeyhtiöön liittyvissä ongelmissa osakkaille sekä asumisoikeusasumiseen liittyvissä kysymyksissä asumisoikeuden haltijoille. Neuvontaa annetaan puhelimitse ja chatissa.
Nuorisoasuntoliiton asunnot on tarkoitettu 18–29-vuotiaille työssä käyville tai työelämään hakeutuville nuorille aikuisille. Asukkaita valittaessa etusijalla ovat ensimmäiseen omaan asuntoonsa muuttavat nuoret sekä asunnottomat ja muut kiireellisessä asunnontarpeessa olevat.
Vuokrakoteja työssäkäyville ja työelämään hakeutuville 18–29-vuotiaille nuorille aikuisille. Lisäksi säätiö tarjoaa asukkailleen myös itsenäiseen asumiseen liittyvää neuvontaa, ohjausta ja tukea elämänhallintaan sekä järjestää vapaa-ajan toimintaa.
Vuokralaisten neuvontapuhelin (Vuokralaiset VKL ry)
Tarjoaa vuokra-asumiseen liittyvää asiantuntijapalvelua ja neuvontaa jäsenille ja muille vuokra-asumisesta kiinnostuneille. Neuvonta on maksullista.
Tarjoaa tukea ja apua asunnottomille ja avustaa asuntohakemuksen teossa, mm. asumisneuvontaa ja vertaistukea puhelimitse ja kasvokkain. Vertais- ja vapaaehtoistoiminnan keskuksesta Helsingistä voit saada myös ruokaa, vaatteita, lukea päivän lehtiä ja käyttää nettiä. Yökeskus Kalkers tarjoaa kriisiapua, leposijan ja neuvontaa yöaikaan.
Kohtuuhintaisia, pieniä vuokra-asuntoja asunnottomille tai asunnottomuusuhan alla oleville henkilöille. Asunnot on pääsääntöisesti jälleenvuokrattu kunnille tai muille yhteistyökumppaneille.